Обобщенная ортогональность в плоской задаче несимметричной теории упругости - С. О. Саркисян; А. Ж. Фарманян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Առաձգականության ոչ սիմետրիկ տեսությամբ բարակ սալի ասիմպտոտիկական տեսությունը կառուցված է [1,2] աշխատություններում, որոնցում ցույց են տրվում, որ սալի ընդհանուր լարվածա-դեֆորմացիոն վիճակը բաղդատվում է ներքին խնդրի և սահմանային շերտի հանրագումարի: Սահմանային շերտի (հարթ և հակահարթ սահմանային շերտերի) լուծումների մեջ մտնող կամայական հաստատունների որոշման համար կարևոր դեր ունի այդ լուծումների այսպես կոչված «ընդհանրացված օրթոգոնալության» պայմանը: Աշխատանքում ստացվում են առաձգականության ոչ սիմետրիկ տեսության հարթ և հակահարթ սահմանային շերտերի լուծումների ընդհանրացված օրթոգոնալության պայմանները:
Keywords: Mathematics; Science