Пластическое течение быстровращающейся конической трубы - М. А. Задоян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ուսումնասիրվում է առանցքի շուրջն արագ պտտվող իդեալական պլաստիկական նյութից պատրաստված կոնական խողովակի սահմանային պլաստիկական վիճակր: Ներմուծելով լարումների ֆունկցիան, նույնաբար բավարարվում են հավասարակշռության դիֆերենցիալ հավասարումներր սֆերիկ կոորդինատներով: Այնուհետև, օգտագործելով իդեալական պլաստիկության Հուբեր Միզեսի պայմանր, խնդիրը բերվում է ոչ-գծային, մասնակի ածանցյալներով երկրորդ կարգի դիֆերենցիալ հավասարմանր: Նոր ֆունկցիա մտցնելով, այդ հավասստումր բերվում է երկրորդ կարգի սովորական դիֆերենցիալ հավասարմանը, որը հեշտությամբ լուծվում է՝ որոշելով սահմանային անկյունային արագացումը: Սահուն անցումով ստացվում են համապատասխան արդյունքները գլանային խողովակի համար:
Keywords: Mathematics; Science