Условия существования затухающих решений для тонких пластин по несимметричной теории упругости - С. О. Саркисян; А. Ж. Фарманян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
[4,5] աշհատություններում կառուցված է առաձգականության ոչ սիմետրիկ տեսությամբ բարակ սալի ասիմպտոտիկական տեսությունը: Ցույց է տրվում, որ սալում առաջացող լարվածա-դեֆորմացիոն վիճակը նկարագրող դիֆերենցիալ հավասարումների համակարգը տրոհվում է երկու ինքնուրույն դիֆերենցիալ հավասարումների համակարգերի, որոնցից մեկը նկարագրում է ներքին լարվածա- դեֆորմացիոն վիճակը (որն ի դեպ բերում է երկչափ դիֆերենցիալ հավասարումների համակարգի), իսկ մյուսը` սահմանային շերտը: Որպեսզի այս երկու լարվածա- դեֆորմացիոն վիճակները նկարագրվեն առանձին եզրային խնդիրների տեսքով, անհրաժեշտ է, որ սալի կողմնային մակերևույթի վրա տրված եռաչափ տեսության եզրային պայմանները նույնպես տրոհվեն համապատասխան մասերի:
Keywords: Mathematics; Science