Новое приближение в задаче о флаттере пластинки в сверхзвуковом потоке газа - Д. М. Минасян; М. М. Минасян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Կառուցվում է նոր մոտավորություն, որը որակապես ճշգրտում է հայտնի «մխոցային» տեսությունը: Առաձգական անվերջ սալի օրինակի վրա, երբ սալը միակողմանի շրջհոսվում է իդեալական գազի գերձայնային հոսանքով, ցույց է տրված, որ, ի տարբերություն «մխոցային» մոտավորության, առաջարկված մոտավորությամբ հաշվարկած սալի ֆլատերային տատանման կայունության տիրույթը որակապես ճշգրիտ, իսկ քանակապես մեծ ճշտությամբ համընկնում է ճշգրիտ տեսությամբ կառուցված տիրույթի հետ: Քննարկված են նաև «մխոցային» տեսության այլ թերություններ:
Keywords: Mathematics; Science