Аналитическая трассировка и ее применение в задачах расчета задержек схем - С. Л. Амбарян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Սույն հոդվածում առաջարկվում է սխեմաների ժամանակային պարամետրերի հաշվարկի և վերլուծման մեթոդ նախքան տոպոլոգիական նախագծման ավարտը, այսինքն` մինչև նրանց կապերի փաստացի ծրագծում/մոնտաժը, օգտագործելով անալիտիկ ծրագծման մեթոդներ (կապի երկարությունը և ուղեգիծը համարվում են անալիտիկորեն տրված): Տվյալ մեթոդն արդյունավետ է այն դեպքում, երբ փաստացի ծրագծման արդյունքները մոտ են անալիտիկ ծրագծման արդյունքներին: Անալիտիկ ծրագծման մեթոդների կիրառումը նախագծման ենթակա կոնստրուկցիաների և սխեմաների վրա ի հայտ են բերում տվյալ ավտոմատ նախագծման համակարգում գործող ծրագծման ալգորիթմների առավելությունները և թերությունները:
Keywords: Electrical engineering; Electronics; Nuclear engineering; Technology