Приближенное символьное решение задачи Дирихле для уравнения Гельмгольца - А. Х. Айрапетян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
[1] աշխատանքում պարամետրական ինտերպոլյացիայի եղանակով լուծվել է Կոշու խնդիր սովորական դիֆերենցիալ հավասարումների համար: Սույն աշխատանքում այդ եղանակը կիրառվում է քառակուսում տրված Հելմհոլցի հավասարման համար: Մոտավոր լուծման (1.2) տեսքը պարունակում է ինչպես (x,y) տարածական փոփոխականներ, այնպես էլ μ պարամետր: Ստացված սիմվոլիկ մոտավոր լուծումը հնարավորություն է ընձեռում (ինչպես 1-4 նկարներում) արդյունավետ կերպով հետազոտել խնդրի մոտավոր լուծման վարքը պարամետրի տարբեր արժեքների դեպքում:
Keywords: Mathematics; Science