О решениях рекурсивных уравнений с отделяющейся переменной в бестиповом λ-исчислении - С. А. Нигиян; С. А. Аветисян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ներկայացվող աշխատանքը վերաբերվում է ոչ-տիպային λ-հաշվին: Նրանում դիտարկվում են f=t[f] տեսքի հավասարումներ, որտեղ f‐ը փոփոխականն է, t[f] ‐ը` տերմը, որը, ընդհանրապես ասած, կախված է f ‐ից: Այդպիսի հավասարման լուծում է հանդիսանում հետևյալ τ տերմը` τ=βt[τ]:
Keywords: Mathematics; Science