Роль киоторфина в регуляции температурного гомеостаза организма - К. Р. Арутюнян; С. Ш. Мартиросян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ապացուցված է, որ կիոտորֆինի ջերմակարգավորիչ դերը պայմանավորված է նրա չափով և իրականացվում է օրգանիզմի սիմպաթիկ նյարդային համակարգի ակտիվացմամբ, նրա կծկողական և ոչ կծկողական ջերմարտադրությամբ, ինչպես նաև ջերմարձակման անոթային մեխանիզմով:
Keywords: Physiology; Science