Анализ частотных характеристик латентных пейсмекеров мочеточника морской свинки - К. В. Казарян; В. Ц. Ванцян; А. С. Тираян; Р. Р. Акопян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ուսումնասիրվել են ծովախոզուկի միզածորանի միջին հատվածի գաղտնի պեյսմեկերների ակտիվացման պայմանները: Ցույց է տրվել, որ հիմնական ռիթմատար շրջանի (պիելոուրետերալ հատվածը) արգելակումը, ինչպես նաև ամբողջ օրգանի երկարությամբ անցելիության խախտումը հանգեցնում է միզածորանի միջին հատվածի, մինչ այդ լռակյաց, ավտոմատիզմի առաջացմանը:
Keywords: Physiology; Science