Энергетика взрывных реакций на наковальнях Бриджмена - А. А. Мхитарян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ուսումնասիրված է Բրիջմենի սալիկների վրա պայթյունով ընթացող պինդ- ֆազային էկզոթերմիկ ռեակցիաների վարքը: Ցույց է տրված, որ դետոնացիոն արագությամբ փոխարկումներ նկատվում են ինչպես գազ չանջատող ռեակցիաների դեպքում (թերմիտներ), այնպես էլ այն նյութերի համար, որոնք քայքայվում են գազային նյութերի անջատումով: Կիսաքանակական հաշվարկներով փորձ է արված բացահայտելու իրականացվող ռեակցիաների որոշ էներգետիկ օրինաչափությունները:
Keywords: Science; Chemistry