О характере пограничного слоя при собственных колебаниях ортотропной полосы - Л. А. Агаловян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Դիտարկվում են սահմանային շերտի գոտում օրթոտրոպ շերտի սեփական տատանումները: Ստացված է համապատասխան դինամիկական խնդրի անալիտիկ լուծումը սահմանային շերտի համար: Դուրս է բերված բնութագրիչ հավասարում, որի արմատներով նկարագրվում է սահմանային շերտի մեծությունների մարման արագությունը: Ցույց է տրված, որ սեփական տատանումների յուրաքանչյուր հաճախությանը համապատասխանում է սահմանային ֆունկցիաների առանձին դաս: Թվային եղանակով որոշված են սահմանային շերտի մարման արագության բնութագրիչները:
Keywords: Mathematics; Science