Механизм взрыва на наковальнях Бриджмена - А. А. Мхитарян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Կարծր նյութերի էլեկտրոլիզի միջոցով ցույց է տրված, որ հետազոտվող նյութերի միառանցքային սեղմման դեպքում ճնշումը նմուշի վրա անհավասարաչափ է բաշխվում, ընդունելով զանգակաձև տեսք՝ մաքսիմումով հաբի մակերևույթի կենտրոնում:
Keywords: Science; Chemistry