Соотношение Гелл-Манна - Нишиджимы - Н. А. Корхмазян; Н. Н. Корхмазян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Գելլ-Մաննի - Նիշիջիմայի առնչությունը կապ է հաստատում պարրական մասնիկների իզոսպինի պրոյեկցիայի և նրանց բնորոշ բոլոր լիցքերի միջև: (Էլեկտրական (q), բարիոնային (B), տարօրինակ (S), և այլն): Նշենք, որ այդ առնչությունը ոչ թե արտածվում է, այլ ընդունվում է որպես վարկած: Այս աշխատանքում, օգտագործելով մեր կողմից նախկինում ներմուծված σ = q - (B - L) քվանտային թիվը և հենվելով տարօրինակության համար Գելլ-Մաննի տված սահմանման վրա, արտածված է Գելլ-Մաննի - Նիշիջիմայի առնչությունը:
Keywords: Physics; Science