Классификация Ric-полупараллельных гиперповерхностей в евклидовых пространствах - В. А. Мирзоян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Էվկլիդեսյան n-չափանի En տարածությունում M ենթաբազմաձևությունը կոչվում է Ric-կիսազուգահեռական, եթե նրա R1 Րիչչի տենզորը կիսազուգահեռական է, այսինքն՝ բավարարում է հետևյալ պայմանին. R(X,Y) ∙ R1=0, որտեղ R(X,Y)-ը կորության օպերատորն է: Ենթաբազմաձևությունների այս դասը ընդգրկում է սիմետրիկ, կիսասիմետրիկ, էյնշտեյնյան և կիսաէյնշտեյնյան ենթաբազմաձևությունները: Ric- կիսազուգահեռական հիպերմակերևույթների մասնավոր դասերը դասակարգված են [3- 9] աշխատություններում: Տվյալ աշխատանքում տրվում է Ric-կիսազուգահեռական հիպերմակերևույթների լիակատար դասակարգումը և նրանց երկրաչափական նկարագրությունը En-ում:
Keywords: Mathematics; Science