Адаптивное управление сложными системами при непредсказуемых возмущениях - В. К. Брутян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Բարդ ինքնաշխատ համակարգերի համար դիտարկվում է կարևոր դասի խնդիր, որում արտաքին գրգռումներն անմիջականորեն չեն կարող օգտագործվել կառավարման օրենքում: Մշակվում է մեթոդ, որի համաձայն հետադարձ կապերով կառավարումն արագ հարմարեցվում է ցանկացած անհսկելի արտաքին գրգռումներին: Խնդիրը լուծվում է մաքսիմումի սկզբումքի օգտագործմամբ: Հիմնավորվում է, որ օպտիմալ կառավարումը հանդիսանում է միայն ընդլայնված դրության վեկտորի ընթացիկ արժեքներից կախված ֆունկցիա և դիտարկվում են այդ կառավարման գործնական իրագործման հարցերը:
Keywords: Mathematics; Science