Прочность плиты при концентрации напряжений - Г. В. Геворкян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Կատարված աշխատանքում դիտարկված է համասեռ սալերի ծռման դեպքում կրիտիկական (քայքայման) մոմենտների դաշտերի վարքագիծը սալերի համար կոնցենտրացիոն կետ (տիրույթ) հանդիսացող բացվածքների անկյունային կետերում: Հաշվարկներում օգտագործված է շինարարական մեխանիկայում լայնորեն կիրառվող հատույթների մեթոդը:
Keywords: Mathematics; Science