Малонапряженность составного многоклина - М. А. Задоян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ուսումնասիրվում է աստիճանային ամրապնդվող նյութերից կազմված բազմասեպի թերլարվածության խնդիրը երկայնական սահքի պայմաններում: Առանձին-առանձին հետազոտվում են այն դեպքերը, երբ արտաքին եզրերը կոշտ ամրացված են, և երբ տրված են խառը եզրային պայմաններ, այսինքն մի եզրը կոշտ ամրացված է, իսկ մյուսը ազատ է: Այնուհետև քննարկվում է այն խնդիրը, երբ անկյունային կետը գտնվում է բաղադրյալ մարմնի ներսում: Բոլոր ուսումնասիրվող դեպքերում վերջին հաշվով ստացվում են տրանսցենդենտ հավասարումների համակարգ, որից որոշվում է սեփական արժեքը և այնուհետև թերլարվածության հիպերմակերևույթը:
Keywords: Mathematics; Science