Влияние осевого растягивающего усилия на ползучесть стеклопластиковых трубчатых образцов, подверженных кручению - К. А. Карапетян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ուսումնասիրված է ոլորման ենթարկված ապակեպլաստե բարակապատ խողովակների սողքը տարբեր մեծության ձգող ճիգի առկայության պայմաններում: Որպես փորձանմուշներ օգտագործվել են ապակեթելե գործվածքի հիման վրա պատրաստված ներքին 38 մմ տրամագծով, պատի 2,25 մմ հաստությամբ և 285 մմ երկարությամբ խողովակներ:
Keywords: Mathematics; Science