Особенности изменений фосфолипидов митохондриальной фракции печени белых крыс при двусторонней поддиафрагмальной ваготомии - А. А. Казинян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Տվյալ հետազոտության արդյունքներում արծարծված են սպիտակ առնետների լյարդի միտոքոնդրիալ ֆրակցիայի որակական և քանակական փոփոխությունները երկկողմանի ենթածորանի վագոտոմիայից հետո տարբեր ժամկետներում (1, 3, 7, 30, 90 օր անց): Ստացված տվյալները վկայում են միտոքոնդրիումներում կատարվող կառուցվածքային խախտումների մասին (ուռճեցում, կրիստների անհետացում, ներքին և արտաքին թաղանթների քայքայում), որոնք պայմանավորված են մասնավորապես ֆիլոգենետիկորեն կայունացած ֆոսֆոլիպիդ-ֆոսֆոլիպիդային փոխհարաբերության խախտումներով:
Keywords: Microbiology; Science