Симметрия бесцветных элементарных частиц - Н. А. Корхмазян; Н. Н. Корхмазян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ցույց է տրված, որ գոյություն ունի դիէդրի 4-խմբով ներկայացվող համաչափություն բոլոր անգույն մասնիկների միջև: Համաչափության հիման վրա կանխագուշակված է որոշ անհայտ մասնիկների գոյությունը: Ցույց է տրված, որ այդ մասնիկների (անվանենք դրանց տրանսբարիոնային) թիվը լեպտոնների և միզոնների ընդհանուր թվից պակաս է մեկով: Նշված է, որ այդ մասնիկները չեն կարող ունենալ քվարկային կառուցվածք, քանի որ նրանց համար B=6 և B=7: Ցույց է տրված, որ տրանսբարիոնային մասնիկների գոյության փաստը կախված չէ քվարկ-լեպտոնային սերունդների թվից:
Keywords: Physics; Science