Аналитическое чтение как средство формирования социокультурной компетенции - Маркосян, Г. В.
В статье предпринята попытка переосмыслить образовательные подходы к литературному тексту. Не отказывая литературе в функциях формирования личности, автор ставит вопрос об их имплементации в образование, в частности, при преподавании иностранных языков, точнее — РКИ. В 21-м веке отношение к образованию определяется тем, насколько успешно оно формирует компетенции, востребованные в реальной жизни на долгие годы вперёд. Հոդվածում փորձ է արվում նորովի ներկայացնել գրական տեքստի օգտագործումը կրթական ոլորտում։ Ընդունելով գրականության դե-րը անձի ձևավորման գործում՝ հեղինակը հարց է բարձրացնում՝ ինչ-պես այն պետք է ներդրվի կրթության ոլորտ, մասնավորապես՝ օտար լեզուների, ավելի հստակ՝ ռուսերենի որպես օտար լեզվի դասավանդման գործում։ 21-րդ դարում կրթության հանդեպ վերաբերմունքն ածանցյալ է նրանից՝ թե որքանով արդյունավետ է այն ձևավորում այժմ և ապագայում իրական կյանքում պահանջարկված կարողունակությունները։ The article tries to revisit the educational approaches to literary text. Not denying the literature the functions of forming a personality, the author raises the question of its implementation in education, in particular, in teaching foreign languages, more precisely, Russian as Foreign Language. In the 21 st century, the approach to education is determined by how successfully it forms competences that are in demand in real life for many years to come.
Keywords: Методика: Теория и практика обучения