Основные подходы и методы преподавания РКИ в армянской удитории - Айвазян, Н. С.
Преподавание русского как иностранного в РА на сегодняшний день является одной из самых важных и актуальных проблем. В статье анализируются основные подходы и современные методы преподавания РКИ на начальном этапе, а также презентуется учебник русского языка для начинающих, созданный в соавторстве с русистами Армении и прошедший апробацию в разных вузах республики. В учебнике методика РКИ адаптирована как для студентов-армян, не владеющих русским языком, так и для иностранных граждан, приезжающих в РА и желающих изучать русский язык. Ռուսերենի որպես օտար լեզու դասավանդումը ՀՀ-ում ներկայումս ամենակարևոր և հրատապ խնդիրներից մեկն է։ Հոդվածում վերլուծվում են ռուսերենը որպես օտար լեզու սկզբնական փուլում դասավանդելու հիմնական մոտեցումներն ու ժամանակակից մեթոդները, ինչպես նաև ներկայացված է ռուսաց լեզվի դասագիրք սկսնակների համար, որը ստեղծվել է Հայաստանում ռուսաց լեզվի մասնագետների հետ համատեղ և փորձարկվել է հանրապետության տարբեր համալսարաններում։ Դասագրքում ռուսերենի՝ որպես օտար լեզվի մեթոդաբանությունը հարմարեցված է ինչպես ռուսերենին չտիրապետող հայ ուսանողների, այնպես էլ Հայաստանի Հանրապետություն ժամանող և ռուսերեն սովորել ցանկացող օտարերկրյա քաղաքացիների համար։ Teaching Russian as a foreign language in the Republic of Armenia is one of the most important and pressing problems today. The article analyzes the main approaches and modern methods of teaching Russian as a foreign language at the initial stage, and also presents a Russian language textbook for beginners, created in collaboration with Russian specialists in Armenia and tested in various universities of the republic. In the textbook, the RFL methodology is adapted both for Armenian students who do not speak Russian and for foreign citizens coming to the Republic of Armenia In the textbook, the RKI methodology is adapted both for Armenian students who do not speak Russian and for foreign citizens who come to the RA and want to study Russian.
Keywords: Методика: Теория и практика обучения