Музыкальный репертуар Ф. М. Достоевского - Нурманова, Ж. К.
Целью статьи является анализ музыкального репертуара Ф.М. Достоевского, определение роли и функций музыки в контексте прозы писателя. Объектом изучения являются повести и романы писателя. Предмет исследования – осмысление роли музыки в контексте творчества Ф.М. Достоевского. Методами изучения материала являются сопоставительный анализ, историко-культурная интерпретация. В результате исследования выявлен музыкальный репертуар Ф.М. Достоевского в диапазоне от раннего до позднего творчества писателя, определены роль и функции музыки в его произведениях. Հետազոտության նպատակն է վերլուծել Ֆ.Մ. Դոստոևսկու երաժշտական երգացանկը, որոշել երաժշտության դերը և գործա- ռույթները գրողի արձակի համատեքստում: Ուսումնասիրության օբյեկտը գրողի պատմվածքներն ու վեպերն են: Այս հետազոտության առարկան երաժշտության դերի ըմբռնումն է Ֆ.Մ. Դոստոևսկու համատեքստում: Նյութի ուսումնասիրության մեթոդներն են համեմատական վերլուծությունը, պատմական և մշակութային մեկնաբանությունը: Ուսումնասիրության արդյունքում որոշվում է Ֆ.Մ. Դոստոևսկու երաժշտական երգացանկը՝ գրողի վաղ և ուշ ստեղծագործությունների շրջանակում, երաժշտության դերը և գործառույթները նրա ստեղծագործություններում: The purpose of this research is to analyze the musical repertoire of F.M. Dostoevsky, to determine the role and functions of music in the context of the writer's prose. The object of study is the stories and novels of the writer. The subject of this research is understanding the role of music in the context of F.M. Dostoevsky. Methods for studying the material are comparative analysis, historical and cultural interpretation. As a results of the study, the musical repertoire of F.M. Dostoevsky in the range from early to late works of the writer, the role and functions of music in his works are determined.
Keywords: Литературоведение