Սուրեն Մուրադայնի «Մագաղաթներ» պոեմը - Գիլավյան, Մ. Մ.
Հոդվածում քննության են առնվում նորագույն շրջանի հայ մանկագիր Սուրեն Մուրադյանի պոեմի հայրենասիրական, դաստիարակչական, ճանաչողական նշանակության գեղարվեստական յուրահատկությունների վերաբերյալ հարցերը: «Մագաղաթներ» պոեմում մեր պատմությունը մանուկ ընթերցողին ներկայանում է որպես հոգևոր մաքառումների արարման, ստեղծագործ մտքի, փառահեղ հաղթանակների մի ճանապարհ, որը սկիզբ է առնում Հայկի ու Արայի ժամանակներից ու հասնում մինչև Ավարայր, Սարդարապատ ու Մատենադարան: Պոեմն արժանացել է բարձր գնահատականի և նրա մի շարք հատվածներ տեղ են գտել դասագրքերում ու ընթերցարաններում: В статье рассматриваются вопросы художественных особенностей патриотического, воспитательного и познавательного значения поэмы современного армянского детского писателя Сурена Мурадяна. В поэме «Свитки» армянская национальная история представлена юному читателю как путь духовных подвигов, творческой мысли и славных побед, начинающийся со времён Айка и Ара, охватывая временной промежуток до Аварайра, Сардарапата и Матенадарана. Поэма получила высокую оценку, и ряд её фрагментов нашли своё место в учебниках и хрестоматийных сборниках. The article examines the lssuse of artistic peculiarities ofpatriotiq,educational and genitive Signiflcance of the poem by the modern Armenian children's writer Suren Muradyan. In the poem 'Scrolls' our history is presented to the child reader a path of spiritual struggles, creative thinking and gloriaous victories, which begins in the times of Hayk and Ara and reaches Avarayr, Sardarapat and Matenadaran. The poem has been highly praided and several parts of it have been included in text books.
Keywords: Գրականագիտություն