Մտավորականը Զապել Եսայանի վիպագրության մեջ - Սարգսյան, Ա. (ՎՄՎ-Պրինտ)
Մենագրությունը նվիրված է 20-րդ դարի համարձակ և հայրենասեր կին գրող Զապել Եսայանի վիպագրությունը, այնտեղ պատկերված մտավո րական կերպարների նորովի ուսումնասիրմանը։ Սույն աշխա տությամբ ներկայացվում են վիպագրության մեջ արծարծված գեղար վես տական իրողությունների պատմական հիմքերը, Զ. Եսայանի հայացքների ձևավորման և զարգացման ճանապարհը, ճշգրտվում են մտավորականմիջավայր փոխառնչությունների շուրջ գրողի դիտարկումները, տեսա նելի դառնում հեղինակի ստեղծագործության մեջ ներկայացված հարցա դրումների ու դիտարկումների արդիականությունը, ի վերջո, նոր կողմերով է բացահայտվում Զ. Եսայանը, նրա ներաշխարհն ու հայրենասեր մտա վորականի նկարագիրը:
Keywords: Վիպագրություն; Գրականություն