Արցախի տեղանունների բառակազմական կաղապարները - Մարգարյան, Lուսինե (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Արցախի տեղանունների բառակազմական խմբերն առանձնացնելիս հիմք են ընդունվել տեղանունների բառակազմական կաղապարների դասակարգման դասական և ժամանակակից սկզբունքները, մասնավորապես՝ Ջահուկյանի մոտեցումը (հաշվի առնելով որոշ առանձնահատկություններ)։ При выделении словообразовательных групп топонимов Арцаха в качестве основы принимаются классические и современные принципы словообразовательной классификации в топонимике, в частности, подход Джаукяна (с учетом некоторых особенностей). When identifying word-formation groups of toponyms of Artsakh, classical and modern principles of word-formation classification in toponymics are adopted as basis, particularly, Jahukyan’s approach (with consideration to some features).
Keywords: Լեզվաբանություն