Քաղցր ըմպելիքների սպառման վարքագծային և գնայինճկունության ուսումնասիրություն - Քթոյան, Արմեն; Շիրինյան, Անուշ; Մանուկյան, Ելենա; Իսրայելյան, Սրբուհի; Հարությունյան, Մարիամ; Սաֆարյան, Նանե («Տնտեսագետ» հրատ.)
Քաղցր ըմպելիքների չափից դուրս մեծ ծավալներով օգտագործումը զսպելու նպատակով կիրառվող առավել արդյունավետ գործիքներից է դրանց արտադրության և սպառման հարկումը, ընդ որում, այս առաջարկության նախաձեռնողն ու գլխավոր առաջմղողը Առողջապահության համաշխարհային կազմակերպությունն է (ԱՀԿ)։ Одним из наиболее эффективных инструментов для сдерживания чрезмерного потребления сладких напитков является налогообложение их производства и потребления. Причём инициатором и главным двигателем этого предложения является Всемирная организация здравоохранения (ВОЗ). One of the most effective tools for curbing the excessive consumption of sweet beverages is the taxation of their production and consumption. The initiator and main advocate of this proposal is the World Health Organization (WHO).
Keywords: Գործարարություն և ձեռնարկատիրություն