Վտարանդիության ողբերգական փորձառությունը XX դարի իրանական գրականության մեջ. Սադեղ Հեդայաթ, Ղոլամ Հոսեյն Սաեդի - Լ. Մ. Սաֆրաստյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Իրանական մտավորական սփյուռքի պատմության մեջ մեծ դերակատարում ունի ֆրանսիական սփյուռքը, որն առավել հայտնի է որպես ուսանողների, վտարանդի մեծանուն գրողների և քաղաքական ընդդիմադիրների համայնք: Иранская колония в Париже, состоящая большей частью из студентов, писателей и политических оппозиционеров, сыграла значимую роль в истории иранской интеллектуальной диаспоры. The Iranian Diaspora of France best known as a community of students, famous immigrant writers and political oppositionists played a great role in the history of Iranian intellectual Diaspora.
Keywords: Literature; Language and Literature; PN0080 Criticism