Современные представления государственно-правовой типологии: Теоретико-правовой анализ - Г. Г. Сафарян; А. Л. Тавадян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Համաձայն իրավաբանական, փիլիսոփայական և սոցիոլոգիական գրականության մեջ ձևավորված տեսակետի, պետական և իրավական համակարգերի տիպաբանությունը (դասակարգում) պետության և իրավունքի բնական-պատմական զարգացման ճանաչողության օբյեկտիվորեն անհրաժեշտ,օրինաչափ գործընթաց, որպես պետության և իրավունքի տիպերի պատմականորեն անխուսափելի փոփոխության արտացոլում: В юридической, философской и социологической литературе сфор-мирована точка зрения, согласно которой типология представляет собой законный процесс объективного признания естественного развития государства и права как исторически неизбежного процесса изменения госу-дарства и права. According to the opinion formed in the legal, philosophical and sociological literature, the typology or classification of state legal systems is a lawful process of objective recognition of the natural and historical development of the state and law as a historically inevitable process of change of the state and other types of law.
Keywords: Law