Սիրիահայ համայնքը և սփյուռքահայության հետ մշակութային կապի կոմիտեն 1964-1985 թթ. - Մ. Հ. Հովսեփյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Սփյուռքահայության հետ մշակութային կապի կոմիտեի համար Սիրիայի հայ համայնքի հետ հարաբերությունները շատ կարևոր էին, քանի որ այդ համայնքը առանձնահատուկ տեղ էր գրավում ողջ սփյուռքում: Отношения с армянской общиной Сирии для Комитета по культурным связям с армянами диаспоры были очень важны, поскольку эта община занимала особое место во всей Диаспоре. Relations with the Armenian community of Syria for the Committee on Cultural Relations with Diaspora Armenians were very important, because this community has a special place in the whole Diaspora.
Keywords: History; Geography; Anthropology; Recreation; D History; AD Armenian Diaspora; GCC Culture and Cultural Processes