Հականունության ձևավորման ածանցական միջոցները նույնարմատ և տարարմատ բառերում (ըստ Սյունիք-Արցախ բարբառային բառապաշարի. համաժամանակյա և տարաժամանակյա քննություն) - Մհեր Քումունց (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ինչպես գեղարվեստական խոսքում, այնպես էլ կենդանի խոսակցական լեզվում հականիշ բառախմբերն ունեն բառային, քերականական և ոճական տարբեր առանձնահատկություններ: Как в художественной речи, так и в разговорном языке антонимы имеют различные словарные, грамматические и стилистические оттенки. The same way as in artistic speech, also in spoken language antonymous word groups have vocabulary, grammatical and stylistic different pecularities
Keywords: Philology; Linguistics; Language and Literature