Market Capitalization Assessment of Pernod Ricard Corporation. Application of Wacc Calculation - Matevosyan, Ashot; Matevosyan, Mane (ՀՀ ԳԱԱ)
In the article, we have assessed the most significant financial indicators of the Pernod Ricard Corporation, with the aim of revealing the effectiveness of the corporation’s capital management. Pernod Ricard is one of French companies, whose branch also operates in Armenia, as a producer and seller of a wide range of wines and spirits. In the article, based on the data of the Pernod Ricard Corporation, we have assessed the corporation’s: 1. debt-to-sales ratio behavior 2. relationships between the components of the capital structure 3. level of coverage of liabilities with assets 4. debt service capacity 5. weighted average cost of capital (WACC). The weighted average cost of capital (WACC) represents the combined cost of capital from all sources. However, WACC weighs the cost of each type of capital as a percentage of the total capital. It can include debt and equity types such as bonds, convertible debt, distributable reserves, issued share capital, lease financing, non-convertible long-term finance, long-term loans, mortgage bonds, undistributed reserves, preferred stock, and retained earnings. We have considered it appropriate to estimate the weighted average cost of capital of an organization because we believe that WACC is useful for determining the value of each aspect of the organization’s capital structure based on the proportion of debt, equity, and preferred stock. It is often used as a discount rate in financial modeling, especially when calculating NPV. Հոդվածում իրականացրել ենք Պեռնո Ռիկար կորպորացիայի ֆինանսական կարևորագույն ցուցանիշների գնահատումներ, նպատակ ունենալով բացահայելու կորպորացիայի կապիտալի կառավարման արդյունավետությունը։ Պեռնո Ռիկարը ֆրանսիական ընկերություն է, որի մասնաճյուղը գործում է նաև ՀՀ-ում՝ որպես գինիների և ոգելից խմիչքների լայն տեսականի արտադրող և վաճառող: Հոդվածում Պեռնո Ռիկար կորպորացիայի տվյալների հիման վրա՝ գնահատել ենք կորպորացիայի՝ պարտքի և իրացումից հասույթի հարաբերակցության վարքագիծը, կապիտալի կառուցվածքի բաղադրիչների միջև փոխհարաբերությունները, ակտիվներով պարտավորությունների ապահովվածության մակարդակը, պարտքի սպասարկման կարողութունը, կապիտալի միջին կշռված արժեքը (WACC): Կապիտալի միջին կշռված արժեքը (WACC) ներկայացնում է կապիտալի համակցված արժեքը բոլոր աղբյուրներից: Այնուամենայնիվ, WACC-ը կշռում է յուրաքանչյուր տեսակի կապիտալի արժեքը՝ ըստ ընդհանուր կապիտալի ընդհանուր տոկոսի: Այն կարող է ներառել պարտքի և սեփական կապիտալի տեսակներ, ինչպիսիք են՝ պարտատոմսերը, պարտքը՝ սովորական բաժնետոմսերի փոխարկելու օպցիոնով, բաշխելի պահուստները, թողարկված բաժնետիրական կապիտալը, վարձակալության ֆինանսավորումը, երկարաժամկետ ֆինանսներն՝ առանց սովորական բաժնետոմսերի փոխարկելու հնարավորության, երկարաժամկետ վարկերը, հիփոթեքային պարտատոմսերը, անբաշխելի պաշարները, արտոնյալ բաժնետոմսերը, պահպանված եկամուտը: Հատկանաշական ենք համարել կազմակերպության կապիտալի միջին կշռված արժեքի գնահատումը, քանի որ կարծում ենք, որ WACC-ը շահավետ է կազմակերպության կապիտալի կառուցվածքի յուրաքանչյուր կողմի արժեքը որոշելու նպատակով՝ հիմնված պարտքի, սեփական կապիտալի և արտոնյալ բաժնետոմսերի համամասնության վրա: Այն հաճախ օգտագործվում է որպես զեղչի դրույքաչափ ֆինանսական մոդելավորման մեջ՝ հատկապես NPV-ն հաշվարկելիս:
Keywords: Management