The Impact of International Scientific Conferences on Scientific Communities and Their Environment - Mkrtchyan, Zara; Musayelyan, Tatevik; Mkrtchyan, Arus; Panyan, Shushanik (ՀՀ ԳԱԱ)
International scientific conferences, symposiums and forums offer and provide a unique opportunity to raise awareness of research findings faster and more effectively than any other platforms. Researchers, scientists, students, educators, and professionals in the field should seize every advantage of all opportunities to present their research results. Presenting and delivering papers, real-life presentations, and virtual reports at ISCSs is an effective way to consolidate and share knowledge. Speakers have the opportunity to talk about and present their research findings and innovations to colleagues in the similar and related academic fields, receiving both positive feedback and constructive criticism that can enhance their research work. The exchange of ideas on areas of interest seeds global connections, laying ground for future collaborations. Many who were once simply participants in ISCSs are now working on the world’s largest research projects, writing, developing and publishing groundbreaking research papers and studies. The new research methodologies and innovations discussed at conferences can be practically applied across and spread to different scientific fields and industries. And all together the high-profile events attract greater attention and participation, increasing the overall impact on the scientific community. The toolset used in the event of the ISCS is comprehensive, varies based on the set goals and the potential investment. In a critical light, this is one of the platforms for marketing of scientists and their results, essentially functioning as a business management tool for scientific outcomes and events. Միջազգային գիտական կոնֆերանսները, սիմպոզիումներն ու ֆորումները առաջարկում ևընձեռում են եզակի հնարավորություն՝ բարձրացնելու հետազոտությունների արդյունքների մասին իրազեկությունն ավելի արագ ևարդյունավետ, քան ցանկացած այլ հարթակ ։ Հետազոտողները, գիտնականները, ուսանողները, մանկավարժներն ու ոլորտի մասնագետները պետք է օգտվեն իրենց հետազոտության արդյունքները ներկայացնելու բոլոր հնարավորություններից: ՄԳՀՍ2 -ներում (Միջազգային գիտական համաժողվներ և սիմպոզիումներ) հոդվածների, իրական ներկայացումների և վիրտուալ զեկույցների ներկայացումն ու մատուցումը գիտելիքների համախմբման և փոխանակման արդյունավետ միջոց է: Բանախոսները հնարավորություն ունեն խոսելու և ներկայացնելու իրենց հետազոտության արդյունքներն ու նորարարությունները նմանատիպ և հարակից ակադեմիական ոլորտների գործընկերներին՝ ստանալով և՛ դրական արձագանքներ, և՛ կառուցողական քննադատություններ, որոնց միջոցով կարող են բարելավել հետազոտական աշխատանքի որակը: Հետաքրքրությունների ոլորտների վերաբերյալ մտքերի փոխանակումը սերմանում է գլոբալ կապերը՝ հիմք ստեղծելով ապագա համագործակցությունների համար: Շատերը, ովքեր ժամանակին պարզապես ՄԳՀՍ-ների մասնակից էին, այժմ աշխատում են աշխարհի խոշորագույն հետազոտական նախագծերի վրա՝ գրելով, մշակելով և հրապարակելով բեկումնային հետազոտական հետազոտություններ ևուսումնասիրություններ: Գիտաժողովներում քննարկվող հետազոտությունների նոր մեթոդաբանությունները և նորարարությունները կարող են գործնականում կիրառվել և տարածվել գիտական տարբեր ոլորտներում ։ Բարձր մակարդակով կազմակերպված միջոցառումները գրավում են ավելի մեծ ուշադրություն և մասնակցություն՝ մեծացնելով ընդհանուր ազդեցությունը գիտական հանրության վրա: ՄԳՀՍ-ի դեպքում օգտագործվող գործիքակազմը համապարփակ է, որը տարբերակվում է կախված սահմանված նպատակներից և հնարավոր ներդրումներից: ՄԳՀՍ-ները գիտնականների և նրանց արդյունքների շուկայավարման հարթակներից մեկն են, որոնք հիմնականում բիզնեսի կառավարման գործիք են գիտնականների, գիտական արդյունքների ևիրադարձությունների համար:
Keywords: Economics