Արձանագիր խաչքարեր Մեղրիի Ս. Հովհաննես (Անապաստանաց) վանքից - Արման Նալբանդյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Մեղրիի տարածաշրջանի միջնադարյան մշակույթն աչքի է ընկնում ինքնատիպությամբ՝ ի դեմս պատմաճարտարապետական կառույցների, որմնանկարների, տապանաքարերի և խաչքարերի: Средневековая культура региона Мегри отличается своей самобытностью ‒ историко-архитектурными сооружениями, фресками, надгробиями и хачкарами. The medieval culture of Megհri region distinguishes by its peculiarity, especially by its historical constructions, frescos, tombs and cross-stones.
Keywords: Auxiliary Sciences of History; Geography; Anthropology; Recreation; Ethnology; Social and Cultural Anthropology; Inscriptions; Epigraphy; CC Archaeology