On the Rain-Related Rituals of Tatev Village, Armenia (Ethnographic field-notes) - R. Hovsepyan (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Տաթև գյուղում եղել են անձրևաբեր և անձրևախափան բազմազան ծեսեր, որոնք կիրառվել են մինչև XX դ. վերջը։ Այս ծեսերի վերաբերյալ նախկինում հրատարակված ազգագրական նյութերը հիմնականում վերաբերում են XIX դ. վերջ (Ն. Գրիգորով, 1892) ‒ XX դ. 60-ական թթ. (Ս. Լիսիցյան, 1969) ժամանակաշրջանին: В селе Татев были распространены обряды, связанные с дождем, в частности, с их помощью пытались вызвать и прекратить дождь. Подобные обряды практиковались до конца XX в. Ранее опубликованные этнографические материалы об этих обрядах относятся к периоду с конца XIX в. (Н. Григоров, 1892) до 60-х годов XX в. (С. Лисицян, 1969).
Keywords: Geography; Anthropology; Recreation; Ethnology; Social and Cultural Anthropology; GT Manners and customs