Современный международный терроризм как асимметричный ответ на вызовы глобализации - В. А. Пономарев (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Մոլի ազգայնականության և կրոնական ֆունդամենտալիզմի գաղափարախոսությունները ներկայումս դարձել են ահաբեկչության հիմնական ակունքը, որ մարտահրավեր է նետում արդեն բոլոր երկրներին և միավորումներին: Դրան հակազդելը դառնում է աշխարհի բոլոր երկրների պետական և ազգային անվտանգությունն ապահովող գլխավոր գործոն: Ideologies of fanatic nationalism and religious fundamentalism are considered now main reasons for terrorism, which is dangerous for countries and coalitions. Counteractions against terrorism are the core factor of supporting state and national security of all countries in the world.
Keywords: History; Political Science; Modern History; D History; J Political Science