Cesarean Delivery Following Assisted Reproduction in a Patient with a Uterine Anomaly: Risk Factors and Neonatal Prognosis - Ghukasyan, N. N.; Poghosyan, A. P.; Okoev, G. G.; Melkonyan, V. T.; Aghazaryan, A. V.; Hakobyan, N. V.; Sedrakyan, H. H. (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Описанный нами случай подтверждает результаты успешного зачатия при помощи внутриматочной инсеминации у 32-летней женщины с вторичным бесплодием и врожденной маточной аномалией – двурогой маткой. Несмотря на маточную аномалию, овариальная стимуляция и хирургические вмешательства, включая полипэктомию, способствовали наступлению беременности. Этот случай акцентирует внимание на проблемах лечения бесплодия и ведения беременности при маточных аномалиях, что, в конечном итоге, привело к положительному результату. Необходим продолжительный мониторинг течения беременности и здоровья новорожденного в таких высокорисковых случаях. Այս դեպքը բացահայտում է երկրորդական անպտղությամբ և արգանդի բնածին անոմալիա (երկեղջյուր արգանդ) ունեցող 32-ամյա կնոջ հաջող բեղմնավորումը ներարգանդային ինսեմինացիայի միջոցով: Չնայած նրա արգանդի անոմալիային՝ ձվարանների խթանումը և վիրաբուժական միջամտությունները, ներառյալ պոլիպէկտոմիան, հանգեցրին հղիության: Այս դեպքն ընդգծում է արգանդի անոմալիաների դեպքում անպտղության բուժման և հղիության կառավարման խնդիրները, որոնք ի վերջո հանգեցրել են դրական արդյունքի։ Նման բարձր ռիսկային դեպքերում անհրաժեշտ է հղիության ընթացքի և նորածնի առողջության երկարատև մոնիթորինգ։
Keywords: Clinical medicine