Распространенность инфекций, связанных с оказанием медицинской помощи, в онкогематологическом стационаре третичного уровня, Армения, 2022–2023 - Палозян, Г. О.; Мадоян, А. М.; Согомонян, Д. Р.; Саргсян, Л. Р.; Тер-Григорян, А. С.; Каграманян, Н. А.; Меликсетян, К. О.; Вагаршакян, Л. А.; Восканян, А. А.; Мелик-Андреасян, Г. Г.; Григорян, А. Г. (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Աշխատանքում ներկայացված են արյունաբանական և ուռուցքաբանական կենտրոնին բնորոշ բժշկական միջամտություններով պայմանավորված վարակների (ԲՄՊՎ) տարածվածությունը, բաշխումն ըստ տեսակների, ըստ բաժանմունքների։ Ստացված արդյունքները համեմատվել են այլ բազմապրոֆիլ հիվանդանոցներում իրականացված ԲՄՊՎ տարածվածության հետազոտությունների արդյունքների հետ։ The study presents the prevalence of healthcare-associated infections (HAI) typical for the hematology and oncology center, their distribution by type and by department. The obtained data was compared with the results of HAI prevalence studies conducted in other multidisciplinary hospitals of Armenia.
Keywords: Экспериментальная и профилактическая медицина