Development Of An Off-Grid Solar Power Plant Integrated With A Hydrogen Storage System - Avoyan, R. H. («Պոլիտեխնիկ» տպ.)
An off-grid photovoltaic power plant with integrated hydrogen storage is developed to ensure reliable and sustainable electricity in remote areas. A novel energy management algorithm optimally balances power distribution between Li-ion batteries and hydrogen storage, adapting to real-time conditions and both short- and long-term energy needs. Մշակվել է ջրածնային կուտակիչ համակարգին համակցված ինքնավար ֆոտովոլտային կայան, որը նախատեսված է միասնական էլեկտրացանցից հեռու վայրերում հուսալի և կայուն էլեկտրաէներգիա ապահովելու համար: Համակարգը կառավարվում է էներգիայի կարգավորման նոր ալգորիթմով, համաձայն որի, կախված ընթացիկ պայմաններից, ինչպես նաև երկարաժամկետ և կարճաժամկետ պահանջներից, իրականացվում է էլեկտրաէներգիայի օպտիմալ բաշխում լիթիում-իոնային մարտկոցների և ջրածնային կուտակիչի միջև։ Разработана автономная фотоэлектрическая электростанция с интегрированной системой хранения водорода для обеспечения надежного и устойчивого электроснабжения в удаленных районах. Инновационный алгоритм управления энергией оптимально балансирует распределение электроэнергии и между литий-ионными аккумуляторами, и системой хранения водорода, адаптируясь к условиям в реальном времени, а также к краткосрочным и долгосрочным энергетическим потребностям.
Keywords: Energetics