Свидетельства очевидцев как фактор международного признания и осуждения геноцида армян - В . Г. Свазлян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Հայոց ցեղասպանության (1915-1923 թթ.) ընթացքն ու պատմական իրադարձությունները փաստարկվում և հիմնավորվում են Արևմտյան Հայաստանի, Կիլիկիայի և Անատոլիայի՝ շուրջ 150 տեղավայրերից բռնի տարագրված, Հայաստանում և Սփյուռքում բնակություն հաստատած՝ Հայոց ցեղասպանության ականատես-վերապրողների հաղորդած վկայություններով ու պատմական բնույթի երգերով: The present study represents the course and the historical events of the Armenian Genocide (1915-1923), which have been completed, substantiated and confirmed by the testimonies and the songs of historical nature communicated by the eyewitness-survivors of the Armenian Genocide, forcibly deported from about 150 localities of Western Armenia, Cilicia, Anatolia and resettled in Armenia and the Diaspora.
Keywords: History; Armenian Genocide (1915); D History