Вопросы развития и совершенствования налогового законодательства Грузии - Д. Е. Джангирян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Հարկային կայուն մուտքերի ապահովումը յուրաքանչյուր տնտեսության զարգացման գրավականն է: Այս առումով որևէ պետության համար կարևորագույն նշանակություն է ստանում հարկային օպտիմալ բեռի ապահովումը: Սակայն տարբեր երկրների համար հնարավոր չէ սահմանել հարկային բեռի միևնույն օպտիմալ մակարդակը, հետևաբար, յուրաքանչյուր երկրի համար անհրաժեշտ է կատարել առանձին վերլուծություն` հաշվի առնելով տվյալ երկրի սոցիալ -տնտեսական առանձնահատկությունները: The present paper studies the primary tax types effective in Georgia. Based on his analysis of tax revenue dynamics combined with international best practice, the researcher makes a number of recommendations and suggests imposing a new tax type due to the specific climate of Georgia.
Keywords: H Social Sciences; Economic Theory; HRT Revenue; Taxation; Internal Revenue