Possibilities of Overcoming Demographic Problems in the Context of Social Policy - Sarjanyan, Viktorya («Ալվարդ Օհանջանյան Վառլենի»)
The demographic situation in the world continues to be difficult. This is due to the ongoing uneven demographic processes in developed and developing countries. As of November 2011, the world population was 7 billion people. The population decline in the early 2000s is one of the main challenges for the long-term development of Armenia, and a sharp decline in the birth rate is a serious socio-demographic problem. The goal of the state demographic policy is to reduce the rate of natural population decline, stabilize the population, create conditions for its growth, and improve the quality and length of life. Աշխարհում ժողովրդագրական իրավիճակը շարունակում է մնալ ծանր։ Սա կապված է զարգացած և զարգացող երկրներում անդադար ընթացող ժողովրդագրական անհավասար գործընթացների հետ: 2011 թվականի նոյեմբերի դրությամբ աշխարհի բնակչությունը կազմել է 7 միլիարդ: Բնակչության թվաքանակի անկումը 2000-ականների սկզբին Հայաստանի երկարաժամկետ զարգացման հիմնական մարտահրավերներից է, իսկ ծնելիության մակարդակի շեշտակի անկումը՝ ծանրագույն սոցիալ-ժողովրդագրական խնդիր: Պետական ժողովրդագրական քաղաքականության նպատակն է նվազեցնել բնակչության բնական անկման տեմպերը, կայունացնել բնակչության թվակազմը և պայմաններ ստեղծել նրա աճի, ինչպես նաև կյանքի որակի և տևողության բարձրացման համար: Демографическая ситуация в мире продолжает оставаться сложной. Это связано с происходящими неравномерными демографическими процессами в развитых и развивающихся странах. По состоянию на ноябрь 2011 года население мира составляло 7 миллиардов человек. Сокращение населения в начале 2000-х годов является одним из главных вызовов долгосрочного развития Армении, а резкое снижение рождаемости – серьезной социально-демографической проблемой. Целью государственной демографической политики является снижение темпов естественной убыли населения, стабилизация численности и создание условий для его роста, а также повышение качества и продолжительности жизни.
Keywords: Sociology