Ռազմավարական մշակույթի հայեցակարգի հաշվառումը որպես պաշտպանական և անվտանգային ոլորտում արդյունավետ կանխատեսումների իրականացման նախապայման - Պետրոսյան, Մարգարիտ («Ալվարդ Օհանջանյան Վառլենի»)
Ռազմաքաղաքական հայացքների ձևավորումը ժամանակակից փուլում ընթանում է գլոբալ փոփոխությունների պայմաններում և ամբողջ աշխարհում կոնֆլիկտայնության մակարդակի աճը հանգեցրել է պաշտպանական և անվտանգային ոլորտում հետազոտությունների թվի մեծացմանը՝ էապես արժևորելով արդյունավետ վերլուծությունների և կանխատեսումների իրականացման հրամայականը: Ռազմավարական մշակույթ հայեցակարգի ուսումնասիրության արդիականությունը պայմանավորված է ժամանակակից միջազգային հարաբերությունների բարդությամբ, դինամիզմով և անկանխատեսելիությամբ, ռազմաքաղաքական իրավիճակի զարգացման առանձնահատկություններով, իսկ առաջացած մարտահրավերներն իրական սպառնալիք կարող են հանդիսանալ տարբեր պետությունների ազգային անվտանգության համար։ The formation of military-political views at the present stage occurs within the context of global changes, and the growing level of conflict worldwide has led to an increase in studies in the field of defence and security, which has significantly enhanced the relevance of implementing effective forecasts. The relevance of studying the concept of strategic culture stems from the complexity, dynamism, and unpredictability of modern international relations, as well as the peculiarities of the development of military and political situations, and the challenges that these may pose to the national security of various states. Формирование военно-политических взглядов на современном этапе происходит в контексте глобальных изменений, а растущий уровень конфликтности во всем мире привел к увеличению количества исследований в области обороны и безопасности, что значительно повысило актуальность реализации эффективных прогнозов. Актуальность изучения концепции стратегической культуры обусловлена сложностью, динамичностью и непредсказуемостью современных международных отношений, особенностями развития военно-политической обстановки, а возникшие вызовы могут представлять реальную угрозу национальной безопасности различных государств.
Keywords: Իրավագիտություն