Սովորողների սոցիալական կարգավիճակով պայմանավորված խնդրիները դպրոցում։ Բուլինգ - Նահապետյան, Լուսինե; Պետրոսյան, Հայկ («Ալվարդ Օհանջանյան Վառլենի»)
Երկրի զարգացման կարևոր ռեսուրսներից է մարդկային ռեսուրսը։ Որքան կիրթ է հասարակությունը, այնքան բարձր է այդ ռեսուրսի գործունեության արդյունավետությունը։ Այդ նպատակով դեռ դպրոցական վաղ տարիքից սկսած գիտելիքների և հմտությունների ուղղությամբ ներդրումը երկրի զարգացման երաշխիքն է լինելու: Նախատեսվող ուսումնական աշխատանքը պետք է նպատակ ունենա զարգացնելու քաղաքակիրթ, նախաձեռնող, կարողունակ, ստեղծագործ, մրցունակ քաղաքացի, որը պատկերացնում է իր ապագան սեփական երկրում: One of the most essential resources for a country’s development is its human resources. The more educated a society is, the higher the efficiency of its resource activities. For this purpose, investing in knowledge and skills from an early school age will be a guarantee of the country’s development. The planned educational work should aim to develop a civilised, proactive, capable, creative, and competitive citizen who envisions their future in their own country. Education, being a priority, a national value, and a key factor for socio-economic progress, the main issue is improving the quality of education. This will ensure the effective functioning of the system and provide equal access to education for learners, in accordance with their aspirations and abilities. However, the school sometimes encounters several obstacles that hinder its ability to effectively organise its work, which in turn affects the effectiveness of the learning process. Человеческие ресурсы являются одним из важнейших ресурсов для развития страны. Чем образованнее общество, тем выше эффективность этого ресурса. В связи с этим инвестирование в знания и умения с раннего школьного возраста является залогом развития страны. Планируемая воспитательная работа должна быть направлена на формирование цивилизованного, инициативного, способного, креативного, конкурентноспособного гражданина, представляющего своё будущее в собственной стране.
Keywords: Կրթության կառավարում