Կախվածությունների տարածման ուղիները և վտանգները թվային փոխակերպումների դարաշրջանում - Պետրոսյան, Քրիստինե («Ալվարդ Օհանջանյան Վառլենի»)
Կախվածություն հասկացությունը մարդկանց մոտ ի հայտ է եկել դեռ վաղ ժամանականերից։ Այն դրսևորվել է տարբեր տարիքի, սեռի, ազգության անձանց մոտ։ Արդի ժամանակներում այս խնդրի կանխարգելման նպատակով մշակվում են տարբեր մեթոդներ։ Հոդվածում քննարկվում են թվային փոխակերպումների դարաշրջանում կախվածությունների տարածման ուղիները և դրանց հետ կապված վտանգները։ Առօրյա իրականության մեջ թվային տեխնոլոգիաների արագ զարգացումը, ինչպես նաև համացանցի և սոցիալական ցանցերի ազդեցությունը, էական կերպով ազդեցություն են ունեցել մարդկային վարքագծի և սոցիալական միջավայրի վրա։ Թվային տեխնոլոգիաների միջոցով մարդիկ ավելի հաճախ են հակված լինում ունենալու կախվածություն թվային համակարգերից, ինչը բարձրացնում է ռիսկերը։ The concept of addiction has appeared among people since ancient times. It has affected people of different ages, genders, and nationalities. In modern times, various methods are being developed to prevent this problem. The article discusses how addictions spread in the era of digital transformations and the dangers associated with them. The rapid development of digital technologies in everyday reality, as well as the influence of the Internet and social networks, has had a significant impact on human behaviour and the social environment. Through digital technologies, people are more often inclined to be addicted to digital systems, which increases the risks. This work presents how addictions spread in various areas, from personal addictions (for example, social media) to universal addictions to digital infrastructures and cyberattacks. The article also examines the impact of digital transformations on the social, economic, and psychological spheres, highlighting their potential negative consequences and suggesting possible solutions. Понятие зависимости существовало среди людей с древних времен. Это проявляется у людей разного возраста, пола и национальности. В настоящее время разрабатываются различные методы предотвращения этой проблемы. В статье рассматриваются пути распространения зависимостей в эпоху цифровой трансформации и связанные с ними опасности. В повседневной реальности стремительное развитие цифровых технологий, а также воздействие Интернета и социальных сетей оказали существенное влияние на поведение человека и социальную среду. С появлением цифровых технологий люди с большей вероятностью станут зависимыми от цифровых систем, что увеличивает риски.
Keywords: Հոգեբանություն