Մասկուլինության և ֆեմինինության բնութագրական առանձնահատկությունները սոցիալ-մշակութային համատեքստում - Ենոքյան, Մանանա («Ալվարդ Օհանջանյան Վառլենի»)
Գենդերի և սեռի վերաբերյալ հարցերը գիտական և հասարակական շրջանակներում շարունակում են մնալ արդիական՝ պայմանավորված գենդերային ինքնության, սոցիալական դերերի և մշակութային ընկալումների փոխակերպումներով։ Gender and sex issues continue to be relevant in scientific and public circles due to the transformations of gender identity, social roles, and cultural perceptions. Masculinity and femininity are a combination of internal and external characteristics that vary across space and time, influenced by the worldview of a given society and historical period. Вопросы гендера и пола продолжают оставаться актуальными в научных и общественных кругах в связи с трансформациями гендерной идентичности, социальных ролей и культурных представлений.
Keywords: Հոգեբանություն