Մանիպուլյացիայի հոգեբանական ազդեցությունը լրագրողական նյութերում - Գրիգորյան, Գայանե; Աբգարյան, Ժենյա («Ալվարդ Օհանջանյան Վառլենի»)
Տեղեկատվական դարաշրջանում զանգվածային լրատվամիջոցները (ԶԼՄ- ներ) հանդիսանում են հասարակության կյանքի անբաժան մասը՝ ազդելով հանրային կարծիքի ձևավորման, որոշումների ընդունման և քաղաքական գործընթացների ընթացքի վրա, սակայն լրատվության ազատության և տեղեկատվական հոսքերի բազմազանության պայմաններում ավելի հաճախ ի հայտ է գալիս մեդիա մանիպուլյացիայի երևույթը՝ որպես սոցիալական իրականության կառուցման միտումնավոր ձև։ Մանիպուլյացիան մեդիայում նպատակ ունի ուղղորդելու հասարակական ընկալումները՝ որոշակի շահերի սպասարկմամբ, ինչը լուրջ սպառնալիք է ժողովրդավարական կառույցների և տեղեկատվության ազատ շրջանառության համար: In the information age, mass media (MM) are an inseparable part of societal life, influencing the formation of public opinion, decision-making, and the course of political processes. However, under conditions of media freedom and the diversity of information flows, the phenomenon of media manipulation increasingly emerges as a deliberate form of constructing social reality. The goal of media manipulation is to influence public perceptions in a way that serves specific interests, posing a serious threat to democratic institutions and the free flow of information. В информационную эпоху массовые коммуникации (МК) являются неотъемлемой частью жизни общества, оказывая влияние на формирование общественного мнения, принятие решений и ход политических процессов. Однако в условиях свободы информации и разнообразия информационных потоков всё чаще возникает явление медийной манипуляции как целенаправленный способ построения социальной реальности. Манипуляция в медиа направлена на изменение общественных восприятий в интересах определённых выгод, что представляет серьёзную угрозу для демократических институтов и свободного распространения информации.
Keywords: Հոգեբանություն