Մեքենայական խոր ուսուցման մոդելի կիրառմամբ ինտեգրալ սխեմաների սինքրոազդանշանային ծառի ֆիզիկական նախագծման արդյունավետության բարձրացման եղանակ - Մելիքյան, Վ. Շ.; Գալստյան, Ա.Ա.; Դանիելյան, Ա. Մ; Սահակյան, Հ. Հ.; Սահակյան, Վ.Ա.; Սողոմոնյան, Ռ. Մ․ («Պոլիտեխնիկ» տպ.)
Известно, что построение дерева тактовых сигналов является одним из основных этапов физического проектирования интегральных схем, поскольку оно может потреблять 50% от общей мощности в высокоскоростных интегральных схемах. Улучшение этих схем не только снизит потребление энергии, но и решит проблемы синхронизации и маршрутизации на других этапах процедуры. It is known that the construction of the clock tree is one of the main stages of the physical design of integrated circuits, because it can consume 50% of the total power in highspeed integrated circuits. Improving these circuits will not only reduce energy consumption, but also solve timing and routability problems in other stages of the procedure. Հայտնի է, որ սինքրոազդանշանային ծառի կառուցումն ինտեգրալ սխեմաների ֆիզիկական նախագծման հիմնական փուլերից է, քանի որ այն բարձր արագագործությամբ ինտեգրալ սխեմաներում կարող է սպառել ընդհանուր էներգիայի 50%-ը: Այդ շղթաների բարելավումը կնվազեցնի ոչ միայն էներգասպառումը, այլ նաև կլուծի ժամանակային պարամետրերի և ընթացակարգի մյուս փուլերում առաջացող ծրագծելիության խնդիրները:
Keywords: Միկրոէլեկտրոնիկա