Возбудитель моды 01 E в круглом волноводе для его щелевой антенны - Нерсисян, А. С. («Պոլիտեխնիկ» տպ.)
Представлены результаты исследования изготовленного, простого и надежного в работе в естественных условиях возбудителя моды 01 E. Возбудитель предназначен для построения антенны на круглом волноводе с поперечными щелями при рабочей моде 01 E с целью исследования диаграмм направленностей такой антенны при различных щелях. Он изготовлен на основе пересчета известной конструкции возбудителя с запитывающим его прямоугольным одномодовым волноводом с волной 10 H , выполняющим возбуждение моды 01 E в круглом волноводе с помощью двух щелей, симметричных относительно середины широкой стенки прямоугольного волновода. Приведены также конструкции и измеренные характеристики изготовленных вспомогательных узлов для намечаемых исследований отмеченной антенны. Ներկայացված են կենտրոնական հաճախականությամբ կլոր ալիքատարում ստեղծված պարզ և հուսալի ռեժիմի գրգռիչի ուսումնասիրության արդյունքները: Շարժիչը նախատեսված է աշխատանքային ռեժիմում լայնակի ճեղքերով կլոր ալիքատարի վրա ալեհավաք կառուցելու համար, որպեսզի ուսումնասիրվեն նման ալեհավաքի ճառագայթման օրինաչափությունները տարբեր ճեղքերում: Այն պատրաստված է գրգռիչի հայտնի դիզայնի վերահաշվարկի հիման վրա՝ ուղղանկյուն ալիքատարով, որը սնուցում է այն ալիքով, որը գրգռում է ռեժիմը կլոր ալիքատարում՝ օգտագործելով լայն պատի միջին մասի նկատմամբ համաչափ երկու ճեղք։ Տրված են նաև նշված ալեհավաքի ուսումնասիրությունների համար պահանջվող չափումների և գծագրերի բնութագրերը: The results of a studying of a fabricated, simple and reliable mode exciter in a circular waveguide at the central frequency are presented. The actuator is designed to build an antenna on a circular waveguide with transverse at the operating mode E01 in order slots to study the radiation patterns of such an antenna at various slots. It is made based on a recalculation of the well-known design of the exciter with a rectangular single-mode waveguide with a wave feeding it, which excites the mode in a round waveguide using two slots symmetrical with respect to the middle of the wide wall of the rectangular waveguide. The designs and measured characteristics of the manufactured auxiliary units for the planned studies of the noted antenna are also given.
Keywords: Радиоэлектроника