Արեւմտահայ ռոմանթիկական պատմավէպի ժանրային առանձնայատկութիւնները - Ալոյեան, Ներսեհ Վարդապետ (Տպարան Սրբոյ Յակոբեանց)
Սոյն յօդուածի նպատակն է քննել արեւմտահայ ռոմանթիկական պատմավէպի ժանրային առանձնայատկութիւնները եւ համապարփակ անդրադարձ կատարել ժանրի ստեղծմանը: Յօդուածի խնդիրն է ուշադրութիւն դարձնել ոչ միայն պատմական փաստի եւ նը-րանից բխեցուած գեղարուեստական իրականութեան փոխյարաբերութեան հարցին, այլեւ ժանրի հիմնադիր Ծերենցի՝ պատմութեան եւ արդիականութեան նկատմամբ ունեցած վերաբերմունքին ու հայեացքներին, նրա գեղարուեստական երեւակայութեան առանձնայատկութիւններին, կենսական փաստը գեղարուեստականի փոխանցելու վարպետութեանը:
Keywords: Բանասիրութիւն